Varmepumpe til dansk klima _1
Kom godt fra start.

3 vigtige regler for varmepumper.

Det er heldigvis ikke så kompliceret.

Er du grøn i verden af varmepumper, eller trænger du til at få frisket reglerne på området op?

I dette indlæg kommer vi ind på nogle af de regler, du bør være opmærksom på – både før du investerer i en varmepumpe, og efter du har fået pumpen installeret.

1. Placering af varmepumpe.

DVI Varmepumpe _5

Hvor skal den stå?

Generelt er der en regel om, at varmepumper skal placeres 20-40 centimeter fra husmuren for at kunne få tilført luft. Derudover gælder det, at pumpesystemets udedel skal placeres minimum 3-4 meter fra et naboskel.

DVI’s varmepumpe er imidlertid lavet til, at du kan placere den et hvilket som helst sted på din grund. Men når det er sagt, skal du stadig følge reglen for placering i skel, så du undgår at komme i karambolage med både loven og naboen.

2. Regler for støj i skel.

Nabostridigheder er aldrig sjove. Og er der noget, er kan irritere beboerne på den anden side af hækken, så er det unødvendig støj. Derfor er der lavet regler for, hvor meget en varmepumpe må støje målt i decibel.

Det gælder:

  • Hvis området, pumpen skal placeres i, er udlagt som ren beboelse i lokalplanen, må der max måles 35 decibel i gennemsnit i skellet.
  • Hvis området er blandet bolig og erhverv, må der max måles 40 dB i gennemsnit i skel.

3. Regler om lovpligtigt eftersyn.

En lov, der er særlig vigtigt at være opmærksom på, er den om årligt eftersyn. Det gælder nemlig, at hvis en pumpe indeholder mere end 1 kilo kølemiddel, så skal pumpen serviceres én gang om året i de første fire år.

Det lovpligtige eftersyn er desuden typisk en forudsætning for at opretholde garantien på din pumpe. Hos de fleste producenter, os selv inklusive, bortfalder garantien, hvis ikke man kan dokumentere, at der er udført et årligt eftersyn af en autoriseret serviceteknikker.

Overvejer du at få en varmepumpe?

Har du spørgsmål til varmepumper generelt, eller er du interesseret i en af vores højeffektive luft/vand pumper, der kan placeres et hvilket som helst sted på din grund? 

Skriv til os via kontaktformularen her - så vender vi tilbage med et svar hurtigst muligt.

Bliv kontaktet.

Ja tak, jeg vil gerne vide mere om varmepumper.

Dansk håndværk. Dansk kvalitet.

Dansk produceret varmepumpe

Vi ved, hvad vil laver.

Hos DVI Energi har vi mere end 40 års erfaring i branchen. Det vil sige, at vi ved, hvad vi laver, og at vi hele tiden er opdaterede på de gældende love og regler på området.

Dette er din garanti for, at du altid kan få gode råd og vejledning hos os, samt at vores produkter lever op til alle de standarder og krav, der er for varmepumper i dag.