Installation af jordvarme

Det er det hele værd.

Installation af jordvarme.

At installere et helt nyt jordvarmeanlæg på en privat grund kan godt virke som lidt af en proces. Men selvom der er flere faser i installationsprocessen, er det et forløb, der er godt givet ud, og som betaler sig på den lange bane.

Installation af jordvarme

Det er det hele værd.

Installation af jordvarme.

At installere et helt nyt jordvarmeanlæg på en privat grund kan godt virke som lidt af en proces. Men selvom der er flere faser i installationsprocessen, er det et forløb, der er godt givet ud, og som betaler sig på den lange bane.

De 4 installationsfaser.
Trin for trin.

Fase 1. Undersøgelse af jordbunden.

I første fase er det nødvendigt, at du får foretaget en omhyggelig vurdering af, om jordbunden på din grund er egnet til et jordvarmeanlæg. Det kræver faglig ekspertise, da der bør foretages jordbundsundersøgelser for at vurdere jordens såkaldte termiske egenskaber og sikre, at den også egner sig til at absorbere og afgive varme optimalt.

Fase 2. Dimensionering.

Herefter kan man påbegynde den egentlige dimensionering af systemet. Denne del af processen indebærer beregninger af, hvor mange meter jordslanger, der skal graves ned. Slangerne er fyldt med væske, der skal cirkulere mellem jorden og varmepumpens indedel, så du kan opvarme dit hjem og dit brugsvand.

Fase 3. Udgravning.

Så skal der graves. Jordvarmeslanger skal typisk graves cirka én meter ned i jorden. Det kræver imidlertid en ordentlig gravemaskine, så du er sikker på, at renden får den rigtige dybde hele vejen rundt.

Efter udgravningen placeres slangerne i renden og dækkes til med jord. Her er det dog særligt vigtigt, at man sikrer sig, at slangerne er placeret og isoleret korrekt, så man undgår varmetab.

Fase 4. Tilslutning.

Hjertet i ethvert jordvarmesystem er selve varmepumpen, og i denne fase føres slangerne ind til pumpen i huset, så den kan sluttes til og sættes i gang med at absorbere varmen fra jorden og omdanne den til brugsvarme.

Her er det vigtigt, at du får en erfaren tekniker til at installere og tilslutte komponenterne rigtigt, ligesom det er væsentligt, at I kører en række test for at sikre, at systemet er indstillet korrekt og optimalt.

Faglig ekspertise er vejen frem.

Hvordan fungerer jordvarme?

Det skal gøres rigtigt.

Vi kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er, at du får en erfaren installatør med den rette, specialiserede viden og faglige ekspertise til at installere dit jordvarmeanlæg, hvis du vil være sikker på at få en pålidelig og effektiv drift af systemet.

Der skal plads til. 
Og måske tilladelse.

Jordvarme er både en attraktiv og bæredygtig opvarmningsløsning til private hjem. Når det er sagt, er der dog stadig nogle ting, du bør have in mente, inden du kaster dig ud i at investere i et anlæg.

For det første kræver installationen tilstrækkelig plads. Der skal graves meget jord ud, og det kan være en udfordring, hvis du har et begrænset udendørsareal.

Derudover skal der tages hensyn til anlagte haver, indkørsler eller andre forhold på din grund, der kan påvirke placeringen af slangerne.

For det andet kan installation af jordvarme kræve tilladelser fra kommunen eller andre instanser. Der kan være regler og forskrifter, der skal overholdes, før installationen er lovlig.

Derfor bør man grundigt undersøge den lokale lovgivning, regler for naturbeskyttelse og bygningsreglementer, inden man går i jorden.

Nyttig læsning.

Thumbs up

En god beslutning.

Hvorfor vælge jordvarme?
Få 8 gode grunde
Grøn energi besparelse

Det betaler sig.

Se de vejledende udsalgspriser på anlæg fra DVI.
Pris på jordvarme

Lad os sammen finde frem til den bedste løsning.

Jordvarme (2)

På dine vilkår.

At installere jordvarme er en længere og relativ omstændig proces. Den kræver planlægning og faglig snilde, hvis anlægget skal installeres korrekt, så du kan få det optimale ud af din varmekilde.

DVI Energi har 200+ forhandlere fordelt rundt omkring i landet, så du altid har hjælp at hente i nærheden af dig. Har du brug for vores hjælp til at komme videre, så kontakt vores kundesupport. Du kan også vælge at kontakte en af vores forhandlere.