DVI -garden-by night

FAQ.

Ofte stillede spørgsmål.

Vi har samlet svarene på en række af de spørgsmål, vi ofte bliver mødt af fra private varmepumpekunder. Læs med her.

DVI -garden-by night

FAQ.

Ofte stillede spørgsmål.

Vi har samlet svarene på en række af de spørgsmål, vi ofte bliver mødt af fra private varmepumpekunder. Læs med her.

Værd at vide om varmepumper.

DVI Privat Godthaab Billed30

Af DVI Energi.

Der er store besparelser at hente på din varmeregning, når du f.eks. skifter et olie-, gas- eller biobrændselsanlæg ud med en luft/vand varmepumpe eller jordvarme.

Generelt taler man om en besparelse på over 50 %, men det nøjagtige tal afhænger af forskellige faktorer som din boligs areal og isoleringsgrad, dit nuværende varmeforbrug og lignende.

Derfor kræver det en besigtigelse af din ejendom og et indblik i det nuværende energiforbrug for at kunne give dig nogle realistiske tal for forventet besparelse. Det er en af grundene til at vi har valgt en partnerskabsmodel med kyndige fagfolk over hele landet, som har mulighed for at varetage en besigtigelse af din bolig, en velovervejet beregning og dimensionering samt en korrekt installation. 

Du kan dog selv beregne en forventet besparelse med vores beregningsprogram. 

Ja. Hvis det er registreret korrekt i BBR-registret, at din varmepumpe er den primære opvarmningsform i din bolig, kan du få reduceret din elafgift for den del af elforbruget til opvarmning, der overstiger 4.000 kWh om året.

Er du i tvivl, om din pumpe er registreret i BBR, kan du besøge boligejer.dk, indtaste din adresse og klikke på BBR-meddelslse i siden. Scrol derefter til punktet Energioplysninger, og se, om der står varmepumpe som primær opvarmningsform.

Er den ikke registreret, kan du selv rette i dine BBR-oplysninger på siden.

Danmark arbejder hårdt for at mindske CO2-udslippet, og derfor udbydes der jævnligt puljemidler til de danske boligejere, der ønsker at investere i en varmepumpe. Du kan læse mere om de aktuelle tilskudsmuligheder og ansøgningskriterier her.

Det er lovpligtigt, at din varmepumpe får ét eftersyn om året, hvis den indeholder 1 kilo kølemiddel eller derover. Det årlige eftersyn er dog ikke kun lovpligtigt. Det er også nøglen til at opnå en så effektiv og økonomisk drift af din varmepumpe som muligt - også på den lange bane.

Et eftersyn indebærer en total gennemgang af din varmepumpe, hvor alt fra energioptager, kølekredsens tilstand, indstillinger og funktionalitet kontrolleres og vedligeholdes.

Derudover er det altid en god idé med jævnlig vedligehold, så din pumpe altid er i topform.

En varmepumpes udedel skal placeres minimum 20-40 centimeter fra husmuren, så den kan optage energi fra luften. 

Når det er sagt, har DVI Energi udviklet en varmepumpe til private boligejere, der kan placeres op til 25 meter væk fra varmepumpens indedel.

Det vil sige, at du med DVI ikke er nødsaget til at placere pumpen tæt op ad husmuren. I stedet kan du sætte pumpen et sted, hvor den blender mere naturligt ind med omgivelserne, og hvor den stadig overholder afstanden til naboskel.

Prøv vores interaktive kort, og se, hvor varmepumpen kan placeres på lige netop din grund. 

Langt størstedelen af vores kunder vælger at placere deres indedel i deres bryggers, i kælderen eller tilsvarende steder, hvor husets andre el- og VVS-installationer i forvejen er placeret.

På den måde er det lettere at koble pumpesystemet direkte på husets centralvarme, så den varme, der hentes fra luften eller jorden, kan bruges til opvarmning af dit hjem og dit brugsvand.

En varmepumpes indedel fylder rundt regnet det samme som et almindeligt køleskab – både i højde, bredde og dybde.

Nogle indedele er større end andre, og størrelsen kommer primært an på, om indedelen er udstyret med indbygget akkumuleringstank og/eller varmtvandsbeholder. DVI har flere typer af indemoduler. Nogle fungerer som et kabinet mens andre kan indbygges i et 60 skab. 

Både og. Vælger man en traditionel varmepumpe, er det generelt svært at undgå en smule støj fra udedelen.

Derfor er der også lavet en lov om, at varmepumper ikke må overstige et gennemsnit på 35 decibel i naboskel.

Når det er sagt, har DVI udviklet en af markedets mest støjsvage pumper.

Dette har vi gjort ved at designe en cylinderformet pumpe, der sender luften opad fremfor ud ad siderne. Dette er i sig selv med til at reducere mængden af støj.

Derudover er det med DVI muligt at placere varmepumpens udedel op til 25 meter væk fra din indedel. På den måde slipper du for at have udedelen klos op af din bolig, som du ellers ville få med en traditionel varmepumpe, der skal installeres op ad husmuren.

DVI har udviklet et visualiseringsværktøj, der gør det muligt for dig at placere en DVI varmepumpe virtuelt på din egen grund. 

Vi er her for at hjælpe.

Skulle du mod forventning ikke kunne finde svar på de spørgsmål, du måtte have, er du altid velkommen til at række ud og sende dine spørgsmål via formularen. Du kan også vælge at kontakte os via vores kundesupport.

Du har også mulighed for at stille spørgsmål om DVI og vores produkter til din lokale forhandler, hvis du brænder inde med noget, du skal bruge svar på her og nu.

Fandt du det, du søgte?

Send os dine spørgsmål herunder.

Vi er DVI Energi.

Dansk produceret varmepumpe

Dansk håndværk. Danske ambitioner.

Med mere end 40 år i branchen er vi stolte af at være blandt de førende producenter af grønne varmekilder i Danmark. Vi lever og ånder for at levere gennemtænkte og gennemtestede produkter, der gør din hverdag lettere, og som lever op til de krav, der er i dag, om effektivitet og besparelser på økonomi.

Alle vores produkter designes og udvikles direkte på vores eget smedeværksted i Nordjylland. Med udgangspunkt i solide håndværkstraditioner kombinerer vi nutidens teknologi med et moderne design - sammensat af vores helt egne ingeniører.