Hotel Vejlefjord høster lavthængende grøn energifrugt med en hybridløsning

Hotel Vejlefjord har fået kortlagt relevante energibesparende løsninger – samt fået kendskab til de klimamæssige aspekter af virksomhedens aktiviteter.

Hotel Vejlefjord fik en DVI 200 kW løsning, bygget op af fem kaskadesammenkoblede 40 kW-moduler med hvert sit temperatursæt. Denne løsning giver en høj virkningsgrad på anlægget, idet hver af de fem moduler hæver temperaturen successivt i intervaller på 5 til 8 grader, frem for at hele anlægget skal hæve temperaturen på én gang. Varmepumpestyringen tilpasser automatisk suppleringsvarme fra hotellet eksisterende gaskedel via varmeshunt. Suppleringsvarmen anvendes til tilførsel af ekstra effekt eller forhøjet temperatur, som ligger udenfor varmepumpens formåen.

Med et hybridanlæg har Hotel Vejlefjord en lavere initialinvestering, samtidig med at de opnår store økonomiske og CO2-mæssige besparelser.
Ved at fokusere på miljøvenlige løsninger har Hotel Vejlefjord gjort sig en investering, som uden tvivl betaler sig, da de kan nedsætte både energiforbruget og deres brug af ressourcer.

Hotel Vejlefjord råder blandt andet over 116 værelser, store konferencefaciliteter og et spa- og wellnessområde på hele 2.000 m2. Med stigende energipriser, samt et stort fokus på at skabe en bæredygtig virksomhed, har Hotel Vejlefjord ikke tøvet med at investere i en grønnere varmekilde.

Topcoat Skagen kunne se fordele for både økonomi og klima

Topcoat Skagen har i årevis haft fokus på, at deres produkter og ydelser fremstilles med grøn omtanke, og traf derfor en grøn beslutning om at konvertere gasvarme til en 100% eldreven varmepumpeløsning i de haller, hvor de lakerer komponenter til vindmølleindustrien.

Anvendelsen af eldrevne varmepumper er et vigtigt element i at nå det energipolitiske mål om udfasning af de fossile brændsler - og en udskiftning af Topcoat Skagens gaskedel resulterede i årlig CO2-reduktion på 61,8 ton.

Finansiel rygstøtte fra Energistyrelsens erhvervspulje
En af de ting, som ofte er med til at presse tilbagebetalingstiden helt i bund, er et tilskud fra Energistyrelsens erhvervspulje.
Topcoat Skagen fik 180.000 kr. til varmepumpeprojektet fra Energistyrelsen. Medregnet Topcoat Skagens faktiske varmereduktion på hele 65%, giver det en tilbagebetalingstid på mindre end 4 år.
Kombineret med varmepumpeløsningens lange levetid - og udsigten til øgede afgifter på forbruget af fossile brændstoffer - giver det sund fornuft på bundlinjen. Fra fjerde år, er det ren gevinst for Topcoat Skagen at varme med varmepumpeEstimeret årlig besparelse
0,-
Vejledende beregning
Interesseret? klik her og bliv kontaktet af en forhandler