• Klimavenlig varme dvi varmepumpe

    Varmepumpen

    defineret på ny

  • Spar penge med DVI energi

    Grøn energi.

    På dine vilkår

Feriecenter Bønnerup Strand


I 2017 besluttede Feriecenter Bønnerup Strand på Djursland at gøre noget ved deres store årlige olieforbrug til opvarmning af centeret

Feriecenteret består af over 154 selvstændige lejligheder samt fællesfaciliteter med blandt andet et indendørs badeland. Feriecenteret havde et årligt olieforbrug på cirka 120.000 liter fyringsolie til opvarmning af lejligheder og badeland, og det passede ikke specielt godt til de øvrige grønne tiltag, der løbende gennemføres på centeret.

Teknisk ansvarlig på Bønnerup Strand, Jens Erik Brøgger, havde gode erfaringer med luft/vand varmepumper i andre sammenhænge, og derfor blev markedet undersøgt for leverandører, som kunne levere en løsning i en størrelse, som matchede feriecentrets behov.

Umiddelbart herefter blev DVI Energi involveret i projektet, da vi både havde et produkt, som matchede ønskerne og den fornødne erfaring fra lignende projekter.

Da centrets eksisterende forbrug, varmeanlæg og de fysiske rammer var vurderet, lå løsningen klar: Et hybridanlæg bestående af en 200 kW luft/vand varmepumpecentral sammen med centerets eksisterende oliekedel. Hybridanlægget er dimensioneret, så varmepumpen dækker ca. 87% af centerets samlede energiforbrug.

Den resterende energi leveres af feriecentrets eksisterende kedelanlæg, hvor den oprindelige oliebrænder er udskiftet med en ny gas-løsning. Denne løsning giver den absolut bedste økonomi i forhold til etableringsomkostning og efterfølgende varmeudgift.

I dag, hvor hybridanlægget leverer varme til lejligheder og badeland, har centeret reduceret deres årlige CO2 udledning med ikke mindre end 195 tons, og besparelsen på varmeregningen ligger på cirka 300.000 kr. pr år.

Teknisk ansvarlig, Jens Erik Brøgger, siger: "Dagens luft/vand varmepumper er blevet så effektive, at vi ikke var i tvivl, da vi skulle vælge løsning. Den installerede varmepumpecentral fra DVI Energi løser opgaven til UG og kan de fleste dage opvarme hele centerets mange lejligheder og andre faciliteter uden hjælp fra vores fyr i kælderen."

Den samlede løsning blev leveret af DVI Energis samarbejdspartner Best Green, som sælger varmen fra varmepumpen i en såkaldt nærvarmeløsning.

varmepumpe Bønnerup strand feriecenter
Interesseret? klik her og bliv kontaktet af en forhandler